Cum putem organiza mai bine lucrurile necesare in bucatarie? Cum putem eficientiza circuitele de lucru in bucatarie? In continuare va prezentam cateva trucuri simple pentru a va simplifica munca in bucatarie:
1. Triunghiul de lucru
Pentru a nu parcurge o distanta prea mare in bucatarie atunci cand gatim, putem sa plasam chiuveta, aragazul/plita si frigiderul intr-un spatiu care sa formeze un triunghi.
Astfel, timpul de deplasare intre un al capat al bucatariei si celalalt este mai mic si avem tot ce ne trebuie la indemana.
2. Zona de gatit
Creati o zona de gatit langa aragaz, unde sa depozitati si vasele si ustensilele necesare. O solutie eficienta sunt sertarele cu suprainaltare.
Puteti adauga si divizoare, pentru a separa vasele de diferite dimensiuni, si o folie antiderapanta pentru ca farfuriile dumneavoastra sa nu alunece odata cu deplasarea sertarului.
Pentru sticlele de ulei, otet, mirodenii, zahar, piper etc. puteti utiliza un cos Jolly. Sunt inguste, ocupa putin spatiu si se monteaza, de obicei, langa aragaz pentru a avea la indemana lucrurile necesare gatitului.
Pentru o mai mare stabilitate a produselor puteti utiliza separatoare pentru sticle.
3. Sertare
Sertarele cu compartimentari interne ajuta la organizarea tacamurilor si ustensilelor pentru gatit.
Astfel, nu vei mai fi niciodata nevoit sa cauti acul in carul cu fan.
4. Foloseste coltul
Coltul bucatariei este, de regula, neutilizat. Este complicat, intr-adevar, sa folosesti un dulap cu polite unde sa depozitezi tot felul de vase, caserole etc. Nu ai vizibilitate inauntru, trebuie sa te apleci incat sa intri inauntrul dulapului si trebuie sa scoti afara produsele din fata pentru a ajunge la cele din spate.
Ca sa beneficiezi totusi de acel spatiu pierdut, fara sa iti strici dispozitia, poti folosi un sistem de colt cu rafturi care se extrag. Astfel, nu mai trebuie sa ajungi tu la lucrurile din spatele dulapului, vin ele la tine.
5. Zona pentru vase
Sunt foarte multe persoane care, dupa ce spala vasele, le lasa la uscat si apoi se deplaseaza in celalalt capat al bucatariei ca sa le aseze la loc.
De ce sa nu tii la indemana vasele pe care le folosesti cel mai des?
Le speli, le pui la uscat si le iei tot de acolo, fara sa te deranjeze vizual. Poti folosi un picurator pentru vase, pe care sa il asezi intr-un dulap cu usi, deasupra chiuvetei.